När?

13 november, 2018 15:00
– 13 november, 2018 20:00

Var?

Skyddsrummet fest & eventlokal, Söder Mälarstrand 25, Stockholm, Sverige

Hitta hit

 

Missade du ContechTalks? Här kan du se alla seminarier i efterhand.

BIMobject är ett ledande globalt IT-företag som ligger i framkanten av byggindustrins digitalisering. BIMobject erbjuder en molnbaserad plattform med över 1200 tillverkare som tillgängliggör digital produktinformation. Runt den molnbaserade plattformen, som idag har över 900 000 användare, erbjuder BIMobject ett antal lösningar riktade mot fastighetsägare, byggföretag och handeln. BIMobject grundades 2011, verkar i 20 länder och har över 200 anställda.

Build-r arbetar med byggrobotik. Vi vill revolutionera byggarbetsplatser med befintlig och beprövad industriautomation! På Build-r utvecklar vi den autonoma och mobila gipsinstallationsroboten Walt som kommer att öka produktiviteten av stomkompletteringen och samtidigt minska arbetsskador som kommer ur tunga lyft.

BuildSafe är det digitala verktyget där hela byggprojektet rapporterar, följer upp och analyserar risker och hinder i produktionen. Genom att involvera hela projektorganisationen på en användarvänlig plattform ökar involvering och datainsikter samtidigt som ledtider och risknivåer minskar. På så sätt skapar BuildSafe säkra och effektiva byggprojekt. BuildSafe är utvecklat i nära samarbete med branschen och används av de flesta största bygg- och fastighetsbolagen i Sverige.

Cicada

 

Cling är ett offert och avtalsverktyg unikt anpassat för byggbranschen. Med automatisk uppföljning och inhämtning av ROT-uppgifter slipper du lägga timmar (som du inte får betalt för) på att skriva och följa upp offerter. Dessutom får du enkelt alla överenskommelser på plats med BankID. Gör som hundratals andra byggföretag redan gjort. Börja skicka dina offerter med Cling redan idag.

 

EquipmentLoop är en digital plattform som hjälper bygg- och hyrbolag öka både effektivitet och lönsamhet genom att förenkla processer och frigöra tid. Vår vision är att rätt maskin ska vara på rätt plats i rätt tid, tack vare vårt förenklade arbetssätt, digitala verktyg och smart datahantering.

 

HomeMaker är ett mjukvaruföretag som via sina olika mjukvarumoduler, HomeMaker Säljstart, HomeMaker Tillval, HomeMaker Service och HomeMaker Renovering, hjälper fastighetsutvecklare och bostadsbolag att digitalisera/effektivisera sina processer samt att hitta nya intäktsströmmar.

 

Information Experience (IX) är en innovativ start-up som vill förändra hur 3D-information kan användas inom byggindustrin med hjälp av Augmented Reality. Under det senaste året har IX genomfört 6 pilotprojekt tillsammans med Skanska för att utvärdera olika tillämpningsområden, där Augmented Reality använts för allt från planering och utförande till uppföljning.

 

Spotscale skapar 3D-modeller av enstaka byggnader eller hela kvarter med hjälp av nya innovativa scanningsmetoder. Tekniken kan till exempel vara till nytta för fastighetsägare som har behov av att kunna visualisera sitt bestånd i olika sammanhang, eller för arkitektkontoret som vill visa hur en ny byggnad ser ut i det omgivande landskapet.

 

Teamhub – Tidrapportering & projekthantering för tjänsteleverantörer inom bygg- & Fastighetsbranschen. Teamhub är byggt får att vara lättanvänt och kraftfullt. Vi effektiviserar, visualiserar, dokumenterar och automatiserar projekten och ger utförare och beställare insyn i alla delar av processen, ner till minsta beståndsdel.

 

Zynka BIM är nya generationens BIM-samordnare som utmanar normer, effektiviserar genom innovation och förverkligar visioner. Genom digitalt stöd i varje steg från idé till verklighet skapas en process som är samordnad, visualiserad och effektiviserad. Med verktyg och processer som möjliggör kontroll av fastighetsdata ökar värdet i affären och skapar förutsättningar för att bli en länk i en smart stad.

 

Pris: 299 kr + moms.
Vi bjuder på lättare buffé och något gott att dricka.

Partners: