När?

10 april, 2018 10:00
– 13 april, 2018 17:00

Var?

Älvsjö Stockholmsmässan, Stockholm, Sverige

Hitta hit

Nordic ConTech lanseras på mässan Nordbygg 2018 den 10-13 april på Stockholmsmässan i Älvsjö. Det blir inslag varje dag på stora scenen vid entrétorget.

Varje pass inleds med att konceptet Nordic BuildTech presenteras av Urban Månsson, VD på Svensk Byggtjänst, Daniel Dahlström, produktutvecklare på Svensk Byggtjänst och Lars Albinsson, projektledare för Bygg 4.0 Därefter tar dagens innovationsföretag över på Stora Scenen.

Produkterna och lösningarna från dessa innovationsföretag kommer att visas i Nordic ConTechs monter AG:70. Hit är alla välkomna att titta och ställa frågor, berättar Daniel Dahlström.

Från montern utgår också varje dag kl. 11.00 en guidad tur till några av de mest innovativa utställarna på Nordbygg, med Daniel som ciceron.

Följande företag finns med i Nordic ConTechs monter och medverkar på  stora scenen enligt detta program:

Tisdag den 10 april 13.45—15.00

Flir: Hitta kablar, rör, fukt och läckage med mobilen!

Flir är världsledande inom termografi och värmekameror. Med Flirs teknik i mobiltelefonen går det snabbt och enkelt att hitta elkablar, rördragningar, läckage och fuktangrepp i byggnader. Talare: Christiane Buchgeister, Customer/Tech Training Instructor, Flir.

Onsdag den 11 april 13.45—15.00

Cling: Inget tjafs med kunden – signera uppdrag med bank-id

Cling har utvecklat ett kraftfullt och smart offertverktyg för hantverkare och mindre byggföretag. Och tack vare signering med bank-id blir det inget tjafs med kunden! Talare: Oskar Andersson, VD på Cling.

Torsdag den 12 april 13.45—15.00

Cisco/Philips: Datornätet blir elnät – och allt blir uppkopplat!

Cisco är världsledande inom IT och nätverk. Nu har företaget tagit steget in i byggbranschen med innertak som binder samman byggnaders datornät och elnät, så att alla installationer blir uppkopplade. Satsningen görs i samarbete med Philips, ett av världens ledande teknikföretag inom bland annat belysningsteknik. Talare: Peter Jerhamre, Systems Engineer, Cisco Systems och Robert Fredriksson, Nordic Key Account Manager, Philips Lighting.

Fredag den 13 april 13.00—14.15

Spotscale/Information Experience: Få hela kvarteret i 3D med drönare!

Spotscale skapar 3D-modeller av byggnader och hela kvarter med hjälp av nya innovativa scanningsmetoder. Här visar företaget hur man jobbar med drönarfilmning och avancerad printteknik. Information Experience (IX) är ett nystartat företag med fokus på 3D-lösningar för produktionen i byggbranschen – något som först nu blivit möjligt tack vare en ny typ av 3D-glasögon som visar holografiska projektioner med hög precision. Talare: Katarina Nylander, VD Spotscale och Anders Lundgren, ägare till Information Experience.