ConTech Talks Live

Vem tjänar på innovation?

24 februari, 2021 Digitalt event

De allra flesta är överens om att byggbranschen behöver effektiviseras och att behovet av innovation och digitalisering är stort. Men vem tjänar på innovationerna? Går det att hämta hem affären?

I årets första webbinar för Nordic ConTech tittar vi på vilka vinster – ekonomiska och andra – som vi kan uppnå med innovativt arbete och digital transformation. 

Digital workshop och nätverkande

Nytt för i år är att vi efter genomfört webbinar bjuder in till digital workshop. Tillsammans fortsätter och fördjupar vi diskussionen. Du får möjlighet till diskussion i mindre grupper och att nätverka (ja, vi vet att det inte är samma sak som att träffas fysiskt, men vi gör så gott vi kan).

Missade du webbinaret? Titta i efterhand här.

Detta är det sjätte i en serie webbinar arrangerade av: Svensk Byggtjänst, Smart Built Environment, Byggföretagen, Installatörsföretagen och InfraSweden 2030. Tidigare webbinarier i serien ser du på vår Youtubekanal


13.00 Välkommen

Fredrik Bauer, programledare

Innovation – så mycket mer än teknik
Innovationstakten ökar snabbt i många branscher och handlar lika mycket om nytänkande kring organisation som nya tekniska uppfinningar. Samtidigt suddas gränserna ut mellan olika branscher. Start-up företag och nytänkande inom samhällsbyggnadssektorn måste anpassa sig till samma spelregler som gäller i andra branscher. Vad innebär detta i praktiken och hur kan du kontrollera er innovation för att på allvar skapa värde?

Thomas Randes, Country Manager, Rouse Consultancy

Tänk nytt och skapa nya affärer – så lyckades vi
Vad krävs för att på allvar bygga en innovationsdriven organisation och hur hittar man nya affärsmodeller som skapar hållbara affärer i en ny tid? Häng med på en resa till att utveckla hållbara och digitala företag från två helt olika perspektiv.

Emma Elheim Karlsson, VD Hallabro El
Samuel Holmström, VD Lundqvist trävaru

Hur ser framtidens affärsmodeller ut i samhällsbyggnadssektorn?
Digitaliseringen förändrar vår syn på produkter och nyttan av olika tjänster. Vi kan redan se hur affärsmodellerna inom samhällsbyggnad förändras i grunden. Här får du del av den senaste forskningen och slutsatser från det stora testbäddsprojektet Uppkopplad byggplats. Vad är viktigt för att kunna forma framtidens affärsmodeller för entreprenör, ConTech, leverantör och beställare?

Micael Thunberg, biträdande universitetslektor Bygglogistik, institutionen för teknik och naturvetenskap, Linköpings universitet

Att driva utveckling och innovation – utmaningar och möjligheter
Hör om hur Byggmästar´n i Skåne har utvecklats till att bli ett företag med ständig utveckling och innovation i centrum genom ett genuint intresse i kombination med tydligt ledningssystem.

Carin Stoeckman, vd Byggmästar´n i Skåne samt ordförande för Byggföretagen.

Tänka nytt utan att riskera affären
Avslutande samtal där vi bland annat pratar om vilka vinsterna är med att vara pionjär i den digitala utvecklingen, vad som krävs för att både tänka nytt och samtidigt tjäna pengar och hur goda exempel kan skalas upp för att skapa långsiktigt hållbara affärsmodeller.

Camilla Byström, programchef InfraSweden 2030
Olle Samuelson, Fil. Dr och Adj prof. i digitalisering i byggandet, Luleå Tekniska Universitet samt strategisk programledning Smart Built Environment
Carin Stoeckman, vd Byggmästar´n i Skåne

14.00 Webbinariet avslutas


Digital workshop

14.10–15.00 Workshop – hur gör vi för att tjäna pengar på innovation?
Efter webbinariet bjuder vi in alla som är intresserade till ett fördjupande samtal på dagens tema. Workshopen genomförs helt digitalt via Zoom. Du får tillfälle att nätverka och diskutera i mindre grupper som fördelas slumpmässigt. Du deltar i worskhopen via en separat länk som du får vid anmälan.

Det här eventet har redan ägt rum. Du kan se eventet i efterhand här.

Anmäl dig till Vem tjänar på innovation?, 24 februari, 2021