ConTech Talks Live

Tillbaka till framtiden

7 december, 2021 Digitalt event

Mitt under pandemin startade Nordic ConTech Talks webbinarier. Under elva avsnitt har du fått möta personer som brinner för att förändra samhällsbyggandet. Målet har hela tiden varit att visa på och diskutera hur digitala arbetssätt ökar produktiviteten och minskar klimatpåverkan från byggandet.

I årets sista webbinarium blickar vi tillbaka på höjdpunkter från tidigare avsnitt och spanar framåt. Vad händer i sektorn? Hur gör vi för att, på allvar, dra nytta av digitaliseringens möjligheter? Vilka förändringar tar vi med oss in i framtiden? Hur har redan förändrade arbetssätt påverkat samhällsbyggandet?

Under tidigare avsnitt har vi fått ta del av goda exempel på innovation, från vår egen sektor men också från andra sektorer och länder. Nu återstartar samhället och då vill vi hjälpa dig att göra det med nya insikter och med fler digitala sätt att arbeta och samarbeta. Välkommen tillbaka till framtiden!

Programmet nedan uppdateras löpande och kan komma att ändras.

13.00 Välkommen
Fredrik Bauer, programledare

Digitalisering som utvecklar en traditionell bransch
Hur påverkar nya arbetssätt, metoder och samarbeten samhällsbyggnadssektorn?

Kajsa Hessel, VD Svensk Byggtjänst
Kristina Gabrielii, Programchef Smart Built Environment

Årets unga samhällsbyggare trendspanar
Byggbranschens egen hållbarhetsprofil intar scenen och bjuder på en trendspaning inom cirkulär ekonomi, digitalisering och hållbar samhällsbyggnad. Vinnare av årets Clarence Moberg-priset 2021.

Amanda Borneke, Specialist i Cirkulär ekonomi hos Sweco

Digitaliseringens möjligheter för branschen i spåren av Corona
Pandemin har utmanat och förändrat våra vanor, arbetssätt och företagskulturer. Hur har detta påverkat samhällsbyggnadssektorn och hur skapar vi konkret nytta av den senaste tidens chockdigitalisering? Efter en kort tillbakablick från ConTechs första webbinarium med Katarina Nylander, Ali Sadeghi och Mia Wahlstein fortsätter vi samtalet med Mia Wahlstein med konkreta frågeställningar om utvecklingen i branschen under pandemin.

Tänk nytt och skapa nya affärer
Hur start-upbolag och nya arbetssätt utvecklar samhällsbyggnadssektorn och skapar nya affärsmodeller har tagits upp på flera webbinarier i ConTechserien. Många har uppskattat inspelen från Lundqvist Trävaru. Den här gången tar vi det samtalet vidare och pratar konkret om framtiden med Samuel Holmström, Lundqvist trävaru

Framtidens samhällsbyggande – redan idag
Ett framtidsinriktat samtal om hur digitaliseringen förändrar branschen och hur konkreta exempel och lärdomar från tesprojekt och nya arbetssätt nu formar morgondagens byggarbetsplats.

Kristina Gabrielii, programchef Smart Built Environment
Lars Redtzer, chef branschutveckling Byggföretagen
Kajsa Hessel, VD Svensk Byggtjänst
Ola Månsson, VD Installatörsföretagen
Camilla Byström, forskare på KTH och Stockholm Stad

14.00 Webbinariet avslutas

Det här eventet har redan ägt rum. Du kan se eventet i efterhand här.

Anmäl dig till Tillbaka till framtiden, 7 december, 2021