ConTech Talks Live

Webbinar:
I en förändrad värld

11 juni, 2020 Digitalt event

Läs en sammanfattning av webbinariet här.

År 2020 blev knappast som någon kunnat förutspå. Vi är mitt uppe i en situation som ställer hela världen uppochner. Det finns mycket vi inom samhällsbyggnadssektorn kan lära av Covid-19. Sverige har en stark innovationskraft och behovet av framtidssäkrade arbetssätt och en ökad utvecklingstakt är stort. Så, hur kan vi på bästa sätt fortsätta att bygga bra samhällen i en förändrad värld? Välkommen till Nordic ConTech Live – ett kostnadsfritt digitalt webbinar den 11 juni kl 13.00. Under ca 1 h kan du lyssna på intressanta föreläsare och diskussioner om frågeställningar som rör:

Hur kan branschen ställa om efter Coronan?
Vad har hänt hittills under krisen?
Kan vi utnyttja ett eventuellt försprång gentemot andra länder eftersom vi har en stark innovationskraft och stark startup verksamhet?
Hur ser den närmaste framtiden ut?
Hur kan vi få igång branschen nu och på det sättet vara draglok för att få fart på samhället?
Hur kan krisen hjälpa oss att ändra beteende och anamma nya metoder och arbetssätt?
Hur kan vi nyttja den förändringsvilja som nu råder på grund av Coronakrisen?

Nordic ConTech live presenteras av Smart Built Environment, InfraSweden2030, Svensk Byggtjänst, Byggföretagen och Installatörsföretagen. Anmäl dig redan idag.


13.00 Inledning

Representanter från arrangörerna hälsar välkommen och spanar mot framtiden.
Hör Urban Månsson, vd Svensk Byggtjänst, Camilla Byström, programchef InfraSweden2030, Ola Månsson, vd Installatörsföretagen, Lars Redtzer, chef branschutveckling Byggföretagen, Kristina Gabrielii, programchef Smart Built Environment.

Moderator: Fredrik Bauer

Hur påverkar digitalisering och AI samhället efter krisen?

Liksom i tidigare kriser ser denna kris ut att innebära en snabbt ökad användning av ny teknik. I detta fall är det digitalisering och AI som redan under krisen haft stor påverkan på samhället. Hur kan vi förvänta oss att det ser ut efter krisen? Hur påverkar det samhället i stort och i synnerhet samhällsbyggnadssektorn?

Göran Lindsjö arbetar som rådgivare i strategiska frågor inom AI och digitalisering åt politiker, företag och organisationer i Nordamerika och Europa. Göran är tidigare serieentreprenör och har lång erfarenhet från styrelsearbete och av styrningsfrågor från Regeringskansliet. Han är också Founding Fellow till AI Innovation of Sweden.

Digitaliseringens möjligheter för branschen i spåren av Corona

Panelsamtal med:
Ali Sadeghi, investeringsdirektör, Trafikverket
Katarina Nylander, styrelseledamot Spotscale
Mia Wahlstein, CIO Midroc

14.00 Avslut

Det här eventet har redan ägt rum. Du kan se eventet i efterhand här.

Anmäl dig till Webbinar:
I en förändrad värld, 11 juni, 2020