ConTech Talks Live

Att leda digital förändring

8 april, 2021 Digitalt event

Samhällsbyggnadssektorn utvecklas i snabb takt. Digitala arbetssätt och nya affärsmodeller ställer helt nya krav på ledarskapet. Vad krävs av dagens ledare för att engagera medarbetare, förändra organisationer och på allvar ta vara på och lyckas i den digitala transformation som vi är mitt i?

Välkommen till ett kostnadsfritt webbinarium i en serie om morgondagens samhällsbyggande. Du får ta del av den senaste forskningen, goda exempel och högaktuella samtal med uppskattade ledare i sektorn.

Digital workshop och nätverkande
Direkt efter webbinariet är du välkommen till en digital workshop där vi fortsätter att diskutera ledarskapets utmaningar och möjligheter i mindre grupper. Det är ett unikt till fälle att delta i fördjupande och intressanta samtal samtidigt som du knyter nya kontakter med kollegor i samhällsbyggnadssektorn.

Anmäl dig redan idag


13.00 Välkommen
Fredrik Bauer, programledare

Internationell utblick – ledarskap och samverkan för digital förändring
Att leda digital förändring innefattar mycket mer än kunskap inom digitalisering och ledarskap. Vilka nya modeller för ledarskap och samverkan behövs för att digitalisering ska ge full effekt? På uppdrag av Smart Built Environment har Ann-Kristin Belkert genomfört en internationell omvärldsspaning som beskriver innovation inom digitalisering i samhällsbyggandet.

Ann-Kristin Belkert, Actinate

Hur leder vi digital förändring?
Samtal med:
Kajsa Hessel, vd Svensk Byggtjänst
Viktor Broberg, Head of Customer Success Infobric Group 

På gång inom Infra Sweden 2030 och Smart Built Environment

Att utveckla innovationskraft i en organisation är krävande, men vad innebär det?
Många företag har utvecklat en excellence genom att göra liknade projekt många, många gånger. Men när det gäller att driva innovation behöver man vara duktig på att göra något för allra försa gången. Det är annorlunda!

Baserat på forskning kommer vi här att höra mer om hur en ledning kan tänka och agera för att skapa förutsättningar för innovation. Vilken är styrelsens roll?

Kamilla Kohn Rådberg, Ph.D Chalmers Tekniska Högskola

Digitalt ledarskap – en generationsfråga?
Samtal med:
Johnny Petré, konceptchef Bravida Green Energy/vd, Solkraft
Emil Björk, VDC ansvarig Veidekke Entreprenad AB

Hur engagerar vi alla i digital förändring?
Summering med:
Amanda Rafter Ekenman, chef  Kompetensförsörjning, Installatörsföretagen
Kajsa Hessel, vd Svensk Byggtjänst

14.00 Webbinariet avslutas


14.10–15.00 Workshop
Webbinariet avslutas med en digital workshop för alla som vill delta. Var med i garanterat intressanta samtal i mindre grupper, som fördelas slumpmässigt. Nätverka med andra i sektorn samtidigt som du diskuterar digitaliseringens utmaningar och möjligheter för ledarskapet i samhällsbyggnadssektorn.

Du deltar i workshopen via en separat länk som du får vid anmälan.

Detta är det sjunde webbinariet i en serie arrangerade av: Svensk Byggtjänst, Smart Built Environment, Byggföretagen, Installatörsföretagen och InfraSweden2030. Tidigare webbinarier i serien ser du på vår Youtubekanal.

Anmäl dig till Att leda digital förändring, 8 april, 2021